MERSİN / SİLİFKE - Kabasakallı Ortaokulu

KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN PROJESİ

May

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Nisan  ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz etamin motiflerini kodlayarak geleneksel el sanatlarından etamin işleme yaptılar.

Mrt

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Mart ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ile Kore gazisi rahmetli Gazi BERKİTEN'in eşi Sevim BERKİTEN evinde ziyaret edildi.

Mrt

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Mart ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ile Geleneksel Lezzetler Etkinliği için "Yoğurt Yapımı Etkinliği" yapıldı.

Şbt

Okulumuz Kültürün İzinde Mersin Projesi kapsamında öğrencilerimize Geleneksel El Sanatlarımızı yerinde görmek ve tanıtmak adına Silifke Atatürk El Sanatları Eğitim Merkezi'ne gezi düzenledi.Öğrencilerimiz gerçekleştirilen gezide marangozluk,kilim dokuma,çömlekçilik,takı tasarımı gibi mesleklerin ortaya çıkarmış olduğu ürünleri inceleyerek meslekler hakkında bilgi edindiler.

Şbt

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ile yöresel kıyafetler tanıtıldı.

Ock

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Ocak ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ile Geleneksel Lezzetler Etkinliği için "Kısır Etkinliği" yapıldı.

Ock

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Aralık ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize hat sanatını tanıtmak ve yeni nesillere aktarmak amacıyla Geleneksel El Sanatlarından "Hat Sanatını Tanıyorum"etkinliği yapıldı.

Ock

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Aralık ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ile Geleneksel Lezzetler Etkinliği için"Turşu Kurma"etkinliği yapıldı.

Ara

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Aralık ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz ile Geleneksel Lezzetler Etkinliği için Silifke'nin yöresel yemeği  olan"Batırık"etkinliği yapıldı.

Kas

"KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN"Projesi Kasım ayı etkinlikleri kapsamında kültürel mirasın korunması,tanıtılması amacıyla Kabasakallı Mahallesi Cami'sine Din Kültürü Öğretmenimiz Kamil CURA ve öğrencilerimiz ile gezi düzenlendi.